Een in Nederland geboren regisseur reist af naar Kenia voor een poëtische ontdekkingsreis naar wat 'thuis' betekent voor drie generaties van zijn familie: zijn oom, hijzelf en zijn pasgeboren neefje Genson.

Michael Nyawade maakt na meer dan 25 jaar in Europa te hebben gewoond de keuze om definitief terug te keren naar zijn geliefde Kenia. Filmmaker Festus Toll reist zijn oom achterna en gaat met zijn camera op onderzoek: wat betekent het begrip ‘thuis’ voor zijn oom, zijn pasgeboren neefje Genson en hemzelf? Morele kwesties en de persoonlijke zoektocht naar identiteit in een essayistische korte documentaire over een Europees-Afrikaans kind.

Credits

Producent
Sound Design
Productiebedrijf
[boondocs]
Omroep
VPRO
Distributie
Kapitein Kort

Titel: Teledoc Campus - When You Hear the Divine Call
Jaar: 2020
Duur : 21 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

Gender & identiteitFamiliebandenExperimenteelEtniciteitGeloof & spiritualiteit

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.