Documentaire over Facebook en Youtube, maar vooral over sensatiezucht, moraalridders, hypes en hun gevolgen. Een tocht langs gluurders, reaguurders en gedupeerden van online naming en shaming.
Aan de hand van Youtube- en Facebook-hypes is deze film een online tocht langs gluurders, reaguurders en gedupeerden van naming en shaming op internet. Wat voorheen onzichtbaar bleef, brengt het internettijdperk onverbiddelijk in beeld: hoe mensen elkaar in het openbare leven bekijken, becommentariëren en bekritiseren. Dat werpt de vraag op of deze film niet hetzelfde doet als Dumpert, door aandacht te genereren met het in beeld brengen van anderen. Een documentaire over sensatiezucht en moraalridders, nieuwe mediahypes en de neveneffecten daarvan.


Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Muziek
Productiebedrijf
MOONDOCS
Omroep
BNNVARA
Coproductiebedrijf
BNNVARA

Titel: Teledoc Campus - Shame/Fame
Jaar: 2017
Duur : 23 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.