Rond de voor het goede doel ingeleverde tweedehandskleding is wereldwijd een enorme industrie ontstaan. Deze gestileerde documentaire toont de gevolgen van onze liefdadigheid.
Wat gebeurt er wanneer de klep van de container dichtslaat en onze gedoneerde kleding aan zijn wereldreis begint? De liefdadigheidsindustrie die zich ermee bezighoudt heeft door zijn enorme schaal en vele facetten haast iets buitenaards. Het is het 'butterfly effect': een schijnbaar kleine handeling zoals het schenken van je oude T-shirt is het begin van een proces met grote gevolgen, bijvoorbeeld voor de industrie in de landen waar het uiteindelijk terechtkomt. Modewezens rijzen op uit bergen gedoneerde kleding om een statement te maken.

Credits

Producent
Kostuumontwerp
Sound Design
Productiebedrijf
Cake Film & Photography
Omroep
BNNVARA
Postproductiebedrijf
FeverFilm

Titel: Teledoc Campus - Goodwill Dumping
Jaar: 2019
Duur : 27 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

MaatschappijKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.