In haar psychosen beleefde Gioia haar mooiste dromen en zwartste nachtmerries. Maar de realiteit geeft haar weinig ruimte voor verbeelding. Een dansdocumentaire op de grens van waan en werkelijkheid.
Als Gioia danste, liet ze zich meevoeren door de muziek om er volledig in op te gaan. Maar sinds een paar jaar is dat anders. Gioia heeft een bipolaire stoornis. Alles wat riekt naar uitbundig is gevaarlijk. Om niet meer in de kliniek te belanden, probeert ze een regelmatig leven te leiden. Maar de verleiding blijft: in haar wanen beleefde ze haar meest duistere maar ook mooiste momenten. Het conflict tussen veiligheid en avontuur, dat we allemaal kennen, beheerst Gioia in extreme mate. Haar extase en de uitputting; dans maakt het allemaal weer zichtbaar.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Choreografie
Productiebedrijf
Witfilm

Titel: Teledoc Campus - Gioia
Jaar: 2019
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

DansGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.