Portret van 'partygoeroe' Ted Langenbach toont de opening van zijn nieuwe podium Watt, maar ook zijn roemruchte verleden als aanjager van het Rotterdamse nachtleven met als hoogtepunt club Now & Wow.
Portret van Ted Langenbach, in deze documentaire door hemzelf en anderen omschreven als 'partygoeroe', 'professor van de nachtcultuur', 'de échte nachtburgemeester van Rotterdam' en 'neo-eclectisch clochard'. We volgen Langenbach en zijn partner Petra vanaf 2008 bij het opzetten van de nieuwe Rotterdamse club Watt in het oude Nighttown-pand. Maar tussendoor komt vooral ook zijn roemruchte verleden als aanjager van het Rotterdamse nachtleven aan bod, met als hoogtepunt club Now & Wow. Van 2000 tot 2007 was deze discotheek in de Rotterdamse Maashaven dé internationale hotspot voor de dance- en housecultuur. Langenbach, die zegt dat zijn clubs zijn thuis zijn, kleedt zijn feesten aan als een 'tableau vivant van muziek, film, beeldende kunst, mode, lifestyle, design.' Hij stopte zijn laatste spaargeld in Club Watt, dat de culminatie van de culturele visie van deze 'levenskunstenaar' moet worden. Maar al snel na de opening met een concert van Iggy Pop blijkt dat zijn 'nieuwe kindje' het financieel moeilijk heeft.

Credits

Scenario
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Miroir Film
Omroep
RTV Rijnmond

Titel: Ted Langenbach
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 5 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still