Wanneer de Afrikaanse Tamu (16) met haar moeder terecht komt in Roelofarendsveen voelt ze zich alleen en onbegrepen. Tot ze de brutale Shona en haar coole vrienden ontmoet in dit puberportret.

Wanneer de Afrikaanse Tamu (16) met haar moeder na een lange reis aankomt in het dorp Roelofarendsveen kijkt ze onwennig om zich heen. Ze weet zich moeilijk een houding te geven in haar nieuwe wereld. Tamu gaat al snel naar school, maar bij de giechelende meiden uit haar klas vindt ze geen aansluiting. Boos en opstandig maakt ze ruzie met haar moeder. Ze voelt zich alleen en onbegrepen in dit met veel aandacht voor emotionele beleving geschetste puberportret. Dan ontmoet ze Shona, een eigenzinnig meisje met een grote mond en stoere vrienden.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Kostuumontwerp
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Tamu
Jaar: 2016
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017

MaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.