Korte stop-motionanimatie over Sam, een dromerige, introverte tiener die worstelt met de afkeuring van zijn vader als hij onderweg is naar de moskee om de Shahada uit te spreken.
Sam is de onzichtbare jongen. Hij is het fietsenrekje, de boekenworm, de ballenknijper. Hij is de jongen in de gang die als het ware met zijn hoofd in de boeken kruipt. Maar sinds het lezen van de Koran is zijn leven compleet veranderd en weet hij wie hij is. Onderweg naar de moskee om de Shahada uit te spreken, wordt Sam geconfronteerd met de schaduw van zijn vader. Hij wordt in deze stop-motionanimatie meegetrokken op een spirituele reis, waarna Sam zijn vaders mening moet accepteren en durven loslaten.

Credits

Production Design
Kostuumontwerp
Geluidsnabewerking
Visual Effects

Titel: Swimming to the Moon
Jaar: 2018
Duur : 4 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

AnimatieMaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.