Tele­film waarin een acteur vlak voor zijn sterven, in een magische gedacht­en­flits, hoogtepunten en dieptepunten uit zijn veel­be­wogen leven in en buiten het theater regis­seert en speelt.
Tele­film waarin de acteur Lucas Bron voor de leer­lingen van zijn zoon Patja het toneel­stuk King Lear van William Shake­speare opvoert. Na de voorstelling wordt Patja, inmid­dels thuis, gewaarschuwd dat het huis van zijn vader in brand staat. Hij snelt naar de plek des onheils. De brandweer is al ter plekke en kan niet zeggen of zijn vader nog in het huis is. Patja rent rade­loos het bran­dende huis binnen en treft zijn vader bewusteloos op de keuken­vloer aan. Lucas’ geest bevindt zich echter in het theater. In een magische gedacht­en­flits, vlak voor het sterven, regis­seert en speelt Lucas, geas­sis­teerd door zijn zoon, hoogtepunten en dieptepunten uit zijn veel­be­wogen leven in het theater, maar ook daar­buiten. Toneel en werke­lijkheid lopen door elkaar. Langzaam wordt duidelijk dat Lucas zijn zoon nog iets te vertellen heeft.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Blue Horse Productions
Omroep
VARA TV

Titel: Storm in mijn hoofd
Jaar: 1999
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf winnaar

Beste Actrice Televisiedrama (2000)
Will van Kralingen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01