Documentaire over Mijnheer Neuteboom (89) en zijn buurvrouw Mevrouw Versteegen (66), die voor hem zorgt. Samen zoeken zij hun weg in onze verzorgingsstaat.
Befaamde documentaire van het duo Schmidt en Doebele over de in een rolstoel gekluisterde Mijnheer Neuteboom (89) en zijn buurvrouw, Mevrouw Versteegen (66). Omdat Neuteboom niemand meer heeft, besloot ze de zorg van haar buur op zich te nemen. Op hun tochten langs verschillende instanties wordt duidelijk hoe ingewikkeld en verwarrend de samenleving voor hen geworden is. Samen zoeken zij hun weg in onze verzorgingsstaat.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
VPRO TV

Titel: Staat van verzorging
Jaar: 1987
Duur : 1 uur, 4 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still