Langs en op het water filmde Haanstra met een ondersteboven gehouden camera het zo typisch Nederlandse landschap in de weerspiegeling van het water. Bekroond met onder andere de Grand Prix in Cannes in 1951.
Langs en op het water vanuit een zeilboot filmde Haanstra met een ondersteboven gehouden camera het zo typisch Nederlandse landschap in de weerspiegeling van het water. Afwisselend worden stad en platteland getoond, met en zonder mensen. Het resultaat is een filmisch gedicht, met een stemmig einde in de duisternis. De opnames vergden geduld omdat er alleen bij een lage zonnestand gefilmd kon worden voor een goed contrast in de spiegeling in het water. Een van de vele prijzen die deze documentaire heeft gewonnen was de Grand Prix in Cannes in 1951.

Credits

Productiebedrijf

Titel: Spiegel van Holland
Jaar: 1950
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 1983

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still