Actierijke familiefilm voert bevriende scholieren van het Spangalis College naar de Ardennen waar ze tijdens een survivalweek met hun puberperikelen leren omgaan, maar ook letterlijk leren overleven.
Bioscoopvariant van de succesvolle jeugdserie Spangas is in handen van debuterend speelfilmregisseur Diede in 't Veld een actiefilm, waarin scholieren tijdens hun survivalweek in de Ardennen ook lessen voor het leven leren. Net als in de tv-serie draait het in de film om een bevriende groep leerlingen van het Spangalis College. De vriendenclub wordt, wanneer ze zich vóór de school verzamelen, in een opvallend lang openingsshot voorgesteld. In dezelfde adem worden thema's geïntroduceerd als schoolverlaten, homoseksualiteit, heimwee en verliefdheid. En een nerveuze lerares Engels in mantelpak die niet zit te wachten op een week slapen in een tent. Na deze opening gaat het in volle vaart naar de Belgische bossen, waar de tieners na een uit de hand gelopen dropping en een escalerende ruzie tussen tweelingbroertjes alle verschillen moeten laten varen om het avontuur heelhuids te overleven.

Titel: SpangaS op survival
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2009)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.