Een groep vrienden raakt opgesloten in een Limburgse mijn waar zich gruwelijke taferelen voordoen, nadat ze geesten hebben opgeroepen.
Kristel Lodema, een paranormaal begaafde studente journalistiek gaat met een groep vrienden naar een oude Belgische steenkolenmijn om het manuscript op te halen van haar vader die zojuist bij een auto-ongeluk is omgekomen. Na een rondleiding in de mijn weigert de lift dienst, waardoor de groep komt vast te zitten in het duistere mijnlabyrint. Uit verveling en onder invloed van xtc proberen ze met het Oija bord van Kristels vader de geest van een oude 'vuurman' op te roepen. Ooit werden ter dood veroordeelden de mijnen ingestuurd om met een brandende toorts mijngas te vinden en tot ontploffing te brengen: de zogenaamde vuurmannen. Ook Andries Martiens, de seriemoordenaar waar Kristels vader vlak voor zijn dood onderzoek naar deed, was een vuurman. De legende gaat dat zijn geest nog steeds in de mijn rondwaart.

Titel: SL8N8
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.