Muzikaal avontuur van de 16-jarige Jasmine, die met gitarist Stijn naar Suriname gaat om mee te doen aan een song-contest. Maar in het geheim gaat ze ook op zoek naar haar moeder - én haar roots.
De 16-jarige Jasmine mag meedoen aan een song-contest in Suriname. Vol enthousiasme vertrekt ze met gitarist Stijn naar haar exotische geboorteland, maar niet alleen om te zingen. Want zonder dat iemand het weet gaat ze op zoek naar haar moeder. Maar met haar zoektocht zet ze zowel haar vriendschap met Stijn als het winnen van de wedstrijd op het spel. Dan doet ze een bijzondere ontdekking die alles op zijn kop zet. Een warme en swingende film over het ontdekken van je roots, met muziek van o.a. Glen Faria en Kenny B.

Deze film draait in het educatieprogramma van NFF 2018 op maandag 1 oktober om 09.45 uur & woensdag 3 okt om 09.45 uur (primair onderwijs) en op vrijdag 28 sep om 13.00 uur & dinsdag 2 oktober om 09.45 uur (voortgezet onderwijs).

Titel: Sing Song
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017

JeugdDramaMuziek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.