Een jongetje mag van zijn moeder niet op straat spelen of voetballen, maar moet thuisblijven om te lezen en te leren. Animatiefilm laat de subtiele manieren en verstrekkende gevolgen van indoctrinatie zien.
In een klein dorp spelen kinderen op straat. Een jongetje wordt uitgenodigd om mee te spelen, maar zijn moeder steekt daar een stokje voor. Hij moet na schooltijd direct naar huis. Niks spelen of voetballen, maar lezen wat moeder hem voorschotelt, en studeren. De gevolgen van de opvoeding blijken schokkend. Deze animatiefilm laat de subtiele manieren en verstrekkende gevolgen van de indoctrinatie van kinderen zien.


Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Willem de Kooning Academie
Jamie de Jonge

Titel: Shutters
Jaar: 2017
Duur : 4 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017

Animatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.