Meeslepende documentaire over twee Syrische jongens uit de door Israël bezette Golanhoogten, die de kans krijgen in Damascus te studeren. De keuze tussen een carrière in de grote stad en hun familie is niet eenvoudig.
Een man vraagt via een megafoon naar de gezondheidstoestand van een andere man. Die antwoordt vanuit de verte met zijn eigen megafoon. In 1967 bezette Israël de Golanhoogten, tot dan Syrisch grondgebied. De annexatie in 1981 van het gebied door Israël, verscheurde complete Syrische families. Alleen door naar elkaar te schreeuwen hebben ze nog contact. De grenzen tussen Israël en Syrië gaan echter eens per jaar open om jongeren de kans te geven in Damascus te gaan studeren. Shout volgt de twee vrienden Ezat en Bayan die op hun achttiende de kans grijpen naar het onbekende vaderland te gaan. Het anonieme leven in de grote stad is echter minder eenvoudig dan gedacht, ook door de verwachtingen van het thuisfront. Vooral voor Bayan die niet studeert voor een goedbetaalde baan als dokter of tandarts, maar naar de theaterschool gaat. Het avontuur leidt ten slotte tot een dilemma en als ze in de zomer terugkeren voor een vakantie moeten ze kiezen tussen een carrière in de grote stad en de warmte van hun familie en vrienden.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Muziek
Supercity
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON TV
Distributie
Pieter van Huystee Film & TV

Titel: Shout
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 14 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still