Nobudgetestafettefilm, waarin vele personages, plotlijnen en stijlen elkaar opvolgen, terwijl een breed scala aan acteurs, van Katja Schuurman tot Jan Mulder, worstelt met seks en relaties.
Al in 2001 maakte regisseur Terstall de eerste opnamen voor deze nobudget-estafettefilm, waarin vele personages en plotlijnen het stokje aan elkaar doorgeven. Sextet is in de loop der jaren in delen opgenomen. Het resultaat wordt gepresenteerd in een raamstructuur, waarin een Vlaamse professor (Gene Bervoets) de film vertoont aan zijn studenten - die hij aanspoort om te letten op de 'onorthodoxe vertelwijze'. De docent onderbreekt de film regelmatig om plotwendingen, stijlkeuzen en het 'onfunctionele bloot' te hekelen. Ondertussen zien we - in kleur en zwart-wit, met korte animaties en gepeperd met politiek incorrecte humor - een lange reeks acteurs en actrices worstelen met seks en relaties. Onder hen Tara Elders die probeert niet te worden opgepikt; Eric van Sauers met een monoloog over metromannen; Katja Schuurman en Dieuwertje Blok als lesbische bedgenoten; Jan Mulder als oudere schrijver met een jonge fan; Tygo Gernandt als middeleeuwse man in een stukje historische film; een hondje dat Ober heet en vele anderen.

Titel: Sextet
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.