Nadat de zangeres zich in een visioen openbaart, maakt één van de mannen zich los voor een eenzaam vervolg van zijn tocht in dit muzikale woestijnsprookje. De bestemming is een raadselachtige fata morgana.
Enige tientallen mannen die voldoen aan het stereotiepe uiterlijk van een Afro-Amerikaanse straatcrimineel trekken met zijn allen, als waren het slaven, een luxejacht (of ruimteschip?) door de woestijn. Een lichtbaken leidt de losgebroken man naar een geheimzinnig gebouw waar een met kristallen behangen Sevdaliza als een godin van de onderwereld hem ontvangt, en verzwelgt.

Titel: Sevdaliza - Shahmaran
Jaar: 2018
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

Kunst & CultuurGenderMaatschappijGeschiedenisDramaMuziek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.