Fascinerende clip bij Human van het Nederlands-Iraanse fenomeen Sevdaliza. Zij bedacht samen met regisseur Adjei het concept van de clip, waarin ze toch niet zo menselijk blijkt te zijn als ze zelf wel zingt.
De van oorsprong Iraanse zangeres/kunstenaar Sevdaliza bedacht samen met regisseur Emmanuel Adjei het concept van de kunstzinnige clip bij Human. Ze speelt een geheimzinnige figuur die, gekleed in een habijt, een grote ruimte met een zandvloer betreedt. Op het balkon zitten mannen als voyeurs gespannen toe te kijken hoe ze haar mantel afdoet en verleidelijk gaat dansen. Dan blijkt ze tóch niet helemaal menselijk te zijn, ook al zingt Sevdaliza bij herhaling ‘I am human’.

Credits

Uitvoerend Producent
Muziek
Cast (hoofdrol)
Conceptontwikkeling

Titel: Sevdaliza - Human
Jaar: 2016
Duur : 4 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.