Van militaire vesting verandert het Russische Kronstadt in een toeristische bestemming. Dit experiment met fotografische kleurscheiding benadrukt de staat van de stad tussen verleden en toekomst.
Sinds het vertrek van een deel van de Baltische vloot is Kronstadt niet langer een gesloten militaire zone. Met de vernieuwde kathedraal als middelpunt herziet de stad haar bestemming. In deze experimentele film benadrukt het fotografische procedé van kleurscheiding de huidige staat van de stad tussen verleden en toekomst: de heldhaftige turbulente geschiedenis, nieuwe ideologieën en groeiend toerisme. Tweede film in een reeks kunstwerken geïnspireerd door de fotografie van Sergey Prokudin-Gorskii.

Credits

Producent
Camera
Productiebedrijf
Pim Zwier

Titel: Sea Factory
Jaar: 2017
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017

GeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.