Faillissementsverklaringen zijn voor de rechtbank in Rotterdam een routinezaak. Maar voor de betrokkenen is deze onvermijdelijke uitweg uit de torenhoge schuldenlast een ingrijpende aangelegenheid.

Eén voor één verschijnen ze voor de rechtbank in Rotterdam: ondernemers met hoog opgelopen schulden voor wie faillissement de enige uitweg is - of schuldsanering voor privépersonen. Een enkeling protesteert, soms is er ook opluchting wanneer de rechter het faillissement bekrachtigt. Vaak valt betrokkenen alleen te verwijten dat ze te lang hoopten dat het goed zou komen. In een aantal gevallen volgt de documentaire de emotioneel ingrijpende afwikkeling. 'Dat was het dan na 25 jaar,' zegt een timmerman bedrukt terwijl hij foto's uit betere tijden laat zien.

Titel: Schuldenaars
Jaar: 2015
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.