Korte film over de natu­ur­weten­schap­pelijke Schrödinger-paradox. Wat gebeurt er als je een kat in een doos stopt en die vervol­gens vol laat lopen met gas? Bekroond met een Gouden Kalf in de cate­gorie Beste Korte Film.
Korte film waarin op een herf­s­tachtige dag meneer Schrödinger (Bruno Ganz) thuiskomt in zijn flat in de Bijlmer, een hartaanval krijgt en sterft. Tegelijk­er­tijd wordt in een klaslokaal de Schrödinger-paradox voorgelegd: Wat gebeurt er als je een kat in een doos stopt en die vervol­gens vol laat lopen met gas? De leraar legt uit dat zolang je iets niet met je eigen ogen ziet, de kat zowel dood als levend kan zijn. In 1990 met een Gouden Kalf voor de Beste Korte Film bekroond.

Titel: Schrödingerskat
Jaar: 1990
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (1990)
Paolo Pistolesi

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte