De vrijheid en romantiek van het buitenleven botst met de zakelijke realiteit en het marktdenken. Moet de principiële Stijn zich transformeren tot een mak schaap, of blijft de herder zijn idealen trouw?
De Brabantse Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en twee kleine kinderen. De idealist is een van de laatste traditionele schaapsherders. Koppig probeert Stijn zich staande te houden, terwijl de heidegebieden steeds verder ingesloten worden tussen uitdijende Vinex-wijken en industrieterreinen, en het marktdenken ook zijn greep krijgt op het natuurbeheer. Als zijn idealen blijven botsen met de harde ondernemersrealiteit, staat hij voor een ingrijpende keuze.

Titel: Schapenheld
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 21 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019

PolitiekMaatschappijNatuur & Milieu

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.