Docu­men­tair portret van de joodse revo­lu­tionair-schri­jver Sal Santen (1915−1998), een links-radi­caal die als lid van de Vierde Inter­na­tionale verzets­be­weg­ingen in Derde Wereld­landen steunde.
Docu­men­tair portret van de joodse revo­lu­tionair-schri­jver Sal Santen (1915−1998), een links-radi­caal die als lid van de Vierde Inter­na­tionale verzets­be­weg­ingen in Derde Wereld­landen steunde. Na 1967 nam hij teleurgesteld afscheid van de beweging en richtte zich op het schri­jven. In de film staat Santens ontmoeting met Michel Raptis, poli­tiek leider van de Vierde Inter­na­tionale, centraal. Winnaar Gouden Kalf voor Beste Docu­men­taire in 1982.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
VPRO TV

Titel: Sal Santen rebel
Jaar: 1982
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 1995

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Documentaire (1982)
Rudolf van den Berg

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte