Niet iedereen zweeft op een roze wolk na de geboorte van een kind; soms is die wolk pikzwart. Documentaire over postnatale depressie en de impact ervan op vier gezinnen.
Iedereen zegt dat je op een roze wolk zweeft als je kind net geboren is. Maar wat als die wolk niet roze is, maar pikzwart? Ongeveer één op de tien vrouwen in Nederland krijgt te maken met een postnatale depressie, zo ook documentairemaker Anne-Marieke Graafmans. Om meer aandacht en begrip voor dit onderwerp te creëren, besloot ze er een film over te maken. De intieme en openhartige documentaire vertelt het verhaal van vier jonge gezinnen die te maken hebben (gehad) met postnatale depressie en dus als geen ander weten hoe het werkelijk voelt om hiermee te maken te hebben.

Credits

Scenario
Sound Design
Productiebedrijf
BALDR Film
Omroep
VPRO TV

Titel: Roze wolk
Jaar: 2016
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016

MaatschappijGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.