Kort regiodrama met acteurs van het RO Theater en echte Rotterdammers. Over hoe een vuilnisman deelneemt aan een dichtwedstrijd en daarbij, ondanks zijn inzet, tegen zijn creatieve grenzen aanloopt.
Al twintig jaar rijden de Rotterdamse vuilnisophalers met dichtregels op hun wagens rond. Tijdens een wedstrijd krijgen de mannen kans zélf een dichtregel te schrijven. Vuilnisman Jos wordt gevolgd tijdens zijn pogingen poëzie te produceren. Hij leest boeken en bezoekt een echte dichteres ter inspiratie, maar dichten blijkt nog best ingewikkeld. Kort regiodrama in documentaire stijl van RTV Rijnmond, met acteurs van het RO Theater én echte Rotterdammers.

Titel: ROTV - Ik ga, want anders blijf ik
Jaar: 2008
Duur : 30 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.