Korte speelfilm, deel van Rotterdam drieluik, verhaalt van het leven van een Turkse man in een Rotterdamse afbraakbuurt die vlucht in video-dromen die zich in zijn vaderland afspelen. Bekroond met een Gouden Kalf in de categorie Beste Korte Film.
Het tienjarige bestaan van de afdeling Stadsvernieuwing in Rotterdam was aanleiding tot het maken van Rotterdam drieluik, drie korte films geïnspireerd op voorvallen van de dienst. Turkse Video verhaalt van een Turkse man in een Rotterdamse afbraakbuurt die vlucht in heldhaftige videodromen die zich in zijn vaderland afspelen. In werkelijkheid wordt hij verscheurd door onzekerheden. In 1985 bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Korte Film.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Orthel & Partners

Titel: Rotterdam drieluik - Turkse Video
Jaar: 1984
Duur : 27 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 1995

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (1985)
Otakar Votocek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still