Intieme documentaire over een groep tieners met problemen. Ze trachten hun leven te beteren op een afgelegen boerderij in Frankrijk, onder begeleiding van betrokken hulpverleners.
Hun ouders weten zich geen raad meer. Een voorlopige ondertoezichtstelling is de laatste strohalm voor deze groep tieners met allerhande problematiek. Op een afgelegen boerderij in Frankrijk moeten ze zichzelf, onder begeleiding van een hulpverlener, weer op het rechte pad zien te krijgen. Problemen uit het verleden blijven knagen. Terwijl de tieners hun demonen proberen te temmen met muziek en praatsessies, worden ze constant van dichtbij gefilmd. De probleemjongeren tonen zich van hun kwetsbaarste kant in deze documentaire.

Credits

Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
Cerutti Film
Omroep
VPRO
Postproductiebedrijf
FeverFilm

Titel: Rotjochies
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020

VriendschapMaatschappijFamiliebanden

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2020)
Maasja Ooms

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.