Korte documentaire waarin filmmaker Nadezhda Titova tracht haar herinneringen aan Rusland, haar jeugd en familie gescheiden te houden van concepten als patriottisme en regering. Dat blijkt lastig.
Nadezhda Titova associeerde Rusland altijd met haar familie, jeugd en identiteit. De huidige regering blijft daar wat haar betreft ver van weg. Maar hoe ga je om met een familie die aanhanger is van een in jouw ogen intolerabel regime? In deze korte documentaire geeft de filmmaker uitdrukking aan de kloof tussen haar overtuigingen en die van haar familie, door middel van fragmenten uit het leven van de familie, versneden met opnames van de patriottische parade waarbij de overwinning van de Sovjet-Unie op nazi-Duitsland wordt gevierd.

Credits

Geluidsnabewerking
Voice-over
Productiebedrijf
KABK Den Haag

Titel: [ro'dina]
Jaar: 2018
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

PolitiekMaatschappijGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.