Compilatie van de vele muziekdocumentaires die de regisseur maakte toont vele componisten en dirigenten die een belangrijke rol hebben gespeeld in de twintigste eeuwse muziek.
Tegen de achtergrond van deze korte film waarin hij in vier minuten een integrale Wagner-enscenering als videoclip laat zien, toont Scheffer in Ring vele componisten en dirigenten die een belangrijke rol hebben gespeeld in de twintigste eeuwse muziek. Flitsen van Elliot Carter, Karlheinz Stockhausen, Richard Wagner, Bernhard Haitink en vele anderen duiken op in het Wagner-decor. Zo ontstaat een compilatie van de vele muziekdocumentaires die Scheffer de laatste jaren maakte.

Credits

Productiebedrijf
Allegri Film
Distributie
Allegri Film

Titel: Ring
Jaar: 2000
Duur : 4 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.