Een huis in een doodlopende dorpsstraat, wat kan daar boeiend aan zijn? Kruip in het hoofd van de Belgische kunstenaar Gert Robijns en ervaar de strijd die hij voert om zijn meesterwerk te scheppen.
Nadat hij in New York, Berlijn en Brussel heeft gewoond en gewerkt, keert de Belgische kunstenaar Gert Robijns terug naar zijn geboortedorp, een gehucht waar zijn grootmoeder nog woont. Hij creëert hier zijn meesterwerk Reset Home, een sculptuur dat tegelijkertijd de functie van kunstenaarsresidentie en expositieruimte heeft. Het bouwen van dit kunstwerk is een twee jaar durende strijd en een intense persoonlijke tocht. Robijns maakt de langzame aftakeling van zijn oma van dichtbij mee en met het dorp heeft hij een haat-liefdeverhouding.


Credits

Coproducent
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Reset
Jaar: 2016
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.