In het laatste deel van zijn Thee Wreckers-vierluik graaft animator Rosto in zijn geheugen en onderbewustzijn. In zijn als vanouds bizarre universum levert dat verontrustende inzichten en vervreemdende ervaringen op over ouder worden.
Rosto, mogelijk de meest eigenzinnige animator van Nederland, trommelt voor de afsluiter van de Thee Wreckers Tetralogie zijn geanimeerde rockband weer op. Deze keer reflecteert hij in een nachtmerrieachtig scenario op de vervreemdende werking van herinneringen. Reruns is dan ook een persoonlijk en autobiografisch project, waarin de protagonist op Rosto zelf is gebaseerd en waarin teruggekeken wordt op zijn leven en gedachtenwereld. De combinatie van animatie, stop-motion en live-action verbeeldt het verband tussen droom, herinnering en werkelijkheid.

Credits

Regie
Scenario
Productiebedrijf
Studio Rosto A.D
Autour de Minuit Productions
A Private View
Distributie
Autour De Minuit
Muziek
Three Wreckers

Titel: Reruns
Jaar: 2018
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

MuziekDramaAnimatie

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Film (2018)
Rosto -

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.