Via de ogen van Sam, jongste lid van een vluchtelingengezin uit Iran dat zijn draai moet vinden in Amersfoort eind jaren tachtig, ontstaat een tragikomisch relaas over aanpassen en jezelf blijven.

Hoe verwerf je een nieuwe identiteit als kersverse vluchteling in Nederland? Schrijver en filmmaker Kaweh Modiri bewerkte een hoofdstuk uit zijn debuutroman Meneer Sadek en de anderen tot een filmdrama over de tragikomische wederwaardigheden en aanpassingsproblemen van een Iraans gezin in het Amersfoort van eind jaren tachtig. Het perspectief ligt bij de jongste zoon Sam die in veel opzichten ouder en wijzer lijkt dan de rest van het gezin. Via zijn alerte blik beziet de maker Nederland en zijn nieuwe bewoners.

Credits

Producent
Coproducent
Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Renault 5
Jaar: 2014
Duur : 5 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2014

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.