Documentaire toont de ontwikkelingen in de zelfportretten van Rembrandt van Rijn. Van trots en zelfverzekerd tot oud en triest. Rembrandt schilderde zichzelf zonder schroom zoals hij was.
Documentaire toont de ontwikkelingen in de zelfportretten van Rembrandt van Rijn over een periode van veertig jaar. Zo trots en zelfverzekerd als zijn eerste portretten waren, zo oud en triest lijken de figuren in zijn laatste schilderijen. De in elkaar overvloeiende zelfportretten tonen een onverbiddelijke aftakeling. Haanstra laat zien dat Rembrandt zichzelf zonder schroom schilderde zoals hij was.

Credits

Muziek
Productiebedrijf
Bert Haanstra Films

Titel: Rembrandt, schilder van de mens
Jaar: 1957
Duur : 20 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 1983

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still