Documentaire over de jonge Koerdische verslaggeefster Dilovan. Als in 2014 IS is verdreven en wederopbouw start, begint zij een radiostation in het Syrische Kobanî.
Documentaire over de twintigjarige Koerdische verslaggeefster Dilovan die een radiostation begint in het Syrische Kobanî, nadat IS in 2014 is verdreven en de stad opnieuw moet worden opgebouwd. Ze trekt erop uit om overlevenden, bevrijders, terugkerende vluchtelingen en muzikanten te interviewen. De uitzendingen vormen de rode draad bij de wederopbouw van Kobanî. Ook voor Dilovan zijn ze een manier om trauma's te verwerken en een nieuwe start te maken. In de studio neemt ze een audioboodschap op voor het kind dat ze ooit op de wereld hoopt te zetten.


Credits

Producent
Scenario
Sound Design
Productiebedrijf
Dieptescherpte
Omroep
Human
Distributie
Some Shorts

Titel: Radio Kobanî
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017

GeschiedenisMaatschappijPolitiek

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2017)
Reber Dosky

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.