Roadmovie waarin drie vrienden een taxi van Amsterdam naar Rabat rijden. Terwijl nieuwe werelden aan hen voorbij trekken, staan vriendschap, familie, volwassen worden en mooie ontmoetingen centraal.
Twintiger Nadir krijgt de opdracht van zijn vader om een taxi van Amsterdam naar Rabat te rijden. Op de dag van vertrek springen zijn beste vrienden Abdel en Zakaria in de auto om Nadir te vergezellen voor de autoreis door Europa. Deze trip geeft hen onverwacht de gelegenheid om eens werkelijk goed te praten over hun langdurige vriendschap en hun deels gezamenlijke toekomstplannen. De nieuwe werelden die aan hen voorbij trekken, leveren daarnaast inspirerende ontmoetingen op. Zo valt Nadir als een blok voor een liftster die hen vervolgens wegwijs maakt in Barcelona. Hoe dichter de vrienden bij Marokko komen, hoe hoger de onderlinge spanningen echter oplopen. Hoewel deze roadmovie zich afspeelt in vijf verschillende landen, laat het drama subtiel en indirect een nieuw Nederland zien, met een generatie met wortels uit alle windstreken. Het frisse, realistische avontuur over vriendschap en volwassen worden — gemaakt door bevriende acteurs en makers — wordt begeleid door muziek van onder meer Sef en een score van SirOJ.

Titel: Rabat
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 42 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

still 4
still 5
still 15
still 18
still 19
still 1
still 16
still 17
still 2
still 20
still 21
still 21
still 10
still 11
still 12
still 13
still 14
still 6
still 7
still 8
still 9