Een profes­sionele gamer vermijdt het echte leven terwijl hij in cyber­space oorlogen uitvecht. Als hij op straat getuige is van een ongeluk, wordt hij gecon­fron­teerd met zijn eigen sterfelijkheid.
Als jonge, profes­sionele gamer reist Jitze de hele wereld over. Bijna blasé arriveert hij met z’n teamgenoten op een videogamewed­strijd in Taiwan. Hij schiet online tegen­standers neer in fictieve oorlogs­ge­bieden, in real life trekt hij zich daarna terug in zijn hotelkamer; de werke­lijkheid inter­esseert hem mini­maal. Pas wanneer hij getuige is van een ernstig verkeer­songeluk, wordt hij zich bewust van zijn eigen ster­fe­lijkheid. In die verwar­rende dagen ontmoet hij een intrigerende Taiwanese in het hotel, die hij vooral durft te benaderen op het virtuele plat­form Second Life. Deze tweede lange speelfilm van David Verbeek, draait net zoals Shanghai Trance (2008) om een jonge west­er­ling in Azië. Omdat de virtuele wereld zo’n belan­grijk onderdeel vormt in het leven van Verbeeks personage Jitze én diens gener­atie, speelt een deel van het verhaal zich af in cyber­space met behulp van animatie. R U There ging wereld­wijd in première tijdens het film­fes­tival in Cannes in het program­maon­derdeel Un Certain Regard.

Titel: R U There
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010

Gouden Kalf winnaar

Beste Geluid (2010)
Peter Warnier
Beste Camera (2010)
Lennert Hillege (NSC)

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2010)
David Verbeek
Beste Scenario (2010)
Rogier de Blok
Beste Montage (2010)
Sander Vos (NCE)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte