Alfred heeft de moordenaar van zijn vriendin gezien. Hij lijdt echter aan gezichtsblindheid en kan de dader niet identificeren. Voor hij het weet is hij hoofdverdachte, in deze stijlvolle film noir.


Alfred treft zijn goede vriendin Julia vermoord aan. Hij ziet de dader, maar hij lijdt aan gezichtsblindheid (prosopagnosia) en onthoudt diens gezicht niet. Aangezien hij Julia vond is Alfred voor de politie de hoofdverdachte. En wat heeft zijn nieuwe liefde Laura ermee te maken?
De gebroken Alfred probeert de rechercheur te overtuigen van zijn onschuld en de zeldzame aandoening. Julia was de enige die hem begreep. Als er bewijs is voor Alfreds onschuld, krijgt de in de stijl van film noir gedraaide whodunnit een verrassende wending.

Titel: Prosopagnosia
Jaar: 2011
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.