Hoe gaan ouderen om met selfies, gadgets en technologische ontwikkelingen? Daarover vertellen ze in een telkens wisselend virtueel decor dat hen bijvoorbeeld in een ruimtestation of jacuzzi plaatst.
Een groep ouderen beantwoordt vragen over hun leven, nieuwe uitvindingen, selfies en hun omgang met technologie. Op de achtergrond trekt een wisselend, virtueel decor voorbij dat de ondervraagden dan weer in een ruimtestation, dan weer in een jacuzzi plaatst. Voor de een is technologie een verademing, voor de ander een raadsel. Ook gaan de ouderen in gesprek met jongeren over moderne communicatietechnologie. Over appen en over bellen met een draaischijftelefoon bijvoorbeeld, maar ook over saamhorigheid en vertrouwen.


Credits

Productiebedrijf
mb
Distributie
LIMA

Titel: Progress versus Regress
Jaar: 2016
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

MaatschappijGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.