Subtiel drama, surre­al­is­tische komedie, western en coming-of-agefilm ineen over Ayoub, een worste­lende tiener uit Amsterdam-Noord, naar wie zowel de liefde als de zware crim­i­naliteit lonkt.
Zonnepitten spugend hangt Ayoub met zijn drie vrienden rond op een pleintje in Amsterdam-Noord. De tieners worden kleinge­houden door de grotere jongens uit de buurt die Ayoub pesten met zijn zwer­vende en verslaafde vader. Ayoub moet en zal stoerder worden, om de jongens aan te kunnen maar vooral om de mooie Laura te kunnen verov­eren. Hij zoekt zijn heil bij de geschifte gang­ster Kalpa die hem het snelle geld, Zanotti-schoenen en zelfvertrouwen bezorgt. Valt Ayoub defin­i­tief voor de zware crim­i­naliteit? Subtiel drama, surre­al­is­tische komedie, western en coming-of-agefilm ineen.

Titel: Prins
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015

DramaActie & AvontuurMaatschappijHumorJeugd

Gouden Kalf winnaar

Beste Montage (2015)
Mieneke Kramer
Beste Muziek (2015)
Palmbomen

Gouden Kalf nominaties

Beste Film (2015)
Gijs Determeijer
Beste Film (2015)
Roel Oude Nijhuis
Beste Sound Design (2015)
Vincent Sinceretti
Beste Camera (2015)
Paul Özgür
Beste Film (2015)
Gijs Kerbosch
Beste Vrouwelijke Bijrol (2015)
Sigrid ten Napel
Beste Vrouwelijke Bijrol (2015)
Elsie de Brauw
Beste Scenario (2015)
Sam de Jong

Andere prijzen

Cinema.nl Afficheprijs (2015)
MovieZone NFF Award (2015)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte