Documentaire over het Utrechtse ensemble Insomnio, op zoek naar de juiste interpretatie van complexe hedendaagse muziek van onder meer Pierre Boulez.
De makers volgen Insomnio in de zoektocht naar de beste uitvoering van nieuwe en bestaande composities. De documentaire toont het werkproces van dirigent, musici en artistieke leiding. In Parijs ontmoet het ensemble de grote componist Pierre Boulez. Insomnio bereidt zich samen met hem voor op de studio-opname van Boulez’ meesterwerk Le Marteau sans maître. Gaat het lukken deze complexe en hermetische muziek zo uit te voeren dat de luisteraar er echt van geniet?

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Camera
Set geluid
Geluidsnabewerking
Montage
Muziek
Insomnio
Productiebedrijf
Postmen
Distributie
Postmen

Titel: Prikkeldraad. Een film over hedendaagse muziek.
Jaar: 2012
Duur : 51 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2012

Kunst & CultuurMuziek & dans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.