Terwijl IS aan de poorten rammelt en Libanon wordt overspoeld door vluchtelingen, doorkruist de Nederlandse ambassadeur Hester Somsen het land om de fragiele stabiliteit op dit hectische toneel te bevorderen.
Hester Somsen, de Nederlandse ambassadeur in Libanon, is een vrouw met een missie. Met haar Libanese chauffeur Nader doorkruist ze het land in een gepantserde wagen. Libanon wankelt in het explosieve krachtenveld van het Midden-Oosten. Als het land valt, zal dat grote gevolgen hebben voor de vluchtelingenstroom naar Europa en Nederland. Met alles wat in haar macht ligt probeert Somsen de stabiliteit op dit hectische toneel te bevorderen. Voor dit portret van de ambassadeur en haar gedreven team kon maandenlang achter de schermen worden gefilmd.

Credits

Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Productiebedrijf
CEM Media
Omroep
KRO-NCRV

Titel: Post Beiroet
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2016

PolitiekGeschiedenisMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.