Wie is er niet gek op kattenfilmpjes? De beroemde filmkat Abatutu (De wilde stad) geeft 1001 Nederlandse katten hun eigen '20 seconds of fame'. Prrrrrr...

De eerste Poeslief-film bewees het al: een documentaire volledig opgebouwd uit kattenfilmpjes trekt volle zalen. Niet gek, want wat is er nou leuker dan kijken naar capriolen van katten? Voor Poeslief 2 zonden kattenliefhebbers uit heel Nederland massaal hun eigen filmpjes in. Maar liefs 1001 katten krijgen uiteindelijk hun eigen '20 seconds of fame' van niemand minder dan Abatutu, de beroemdste filmkat van de Lage Landen (en de eerste dierlijke winnaar van een oeuvreprijs op het NFF!). Twee jonge katertjes met de stemmen van TikTok-sterren Dreamon.04 en Lxnneke willen net zo beroemd worden. Treden zij in de voetsporen van hun grote held?

Credits

Uitvoerend Producent
Cast (hoofdrol)
Cast (bijrol)

Titel: Poeslief 2
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 3 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills