Misdraad­drama in Amsterdam-Noord, met even sukke­lige als gevaar­lijke crim­inelen, cata­stro­faal verlopende misdaad­plannen, droge dialogen en inktzwarte humor.
Voor rechercheur Ronald Plas­meyer zijn ille­gale poker­to­er­nooien geen werk, maar een ernstige gokver­slaving. Hij zit tot over zijn oren in de schulden bij een Chinese onder­w­ereld­figuur. Nadat die Plas­meyers ex-vrouw en zoontje heeft geïn­timideerd, bedenkt Ronald een plan: bij wijze van schuld­sanering moet kruimel­boefje Gerrit Ketting geweld­loos een poker­to­er­nooi over­vallen waar Ronald aan het spelen is. Een perfect alibi en een water­dicht plan, ware het niet dat Gerrit er ene Bram Gots­bach als derde man bijhaalt. Gots­bach blijkt een onbereken­bare boef met psychopathische trekjes in dit misdaad­drama met een flinke dosis inktzwarte humor. Speelfilmde­buut van regisseur/​scenarist Porcelijn die eerder met hoof­drol­speler Ruben van der Meer zijn eindex­a­m­en­film De Ontgoocheling maakte.

Titel: Plan C
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012

Misdaad

Gouden Kalf winnaar

Beste Mannelijke Bijrol (2012)
René van 't Hof
Beste Scenario (2012)
Max Porcelijn

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2012)
Ruben van der Meer
Beste Film (2012)
Gertjan Langeland
Beste Film (2012)
Sander Verdonk
Beste Film (2012)
Denis Wigman
Beste Muziek (2012)
Erik-Jan Grob
Beste Montage (2012)
Marc Bechtold
Beste Regie (2012)
Max Porcelijn

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte