Roman­tische komedie gebaseerd op de gelijk­namige best­seller van Ronald Giphart waarin power babe’ Phileine haar vriendje Max achterna reist naar New York en daar tot nieuwe inzichten komt.
Roman­tische komedie gebaseerd op de gelijk­namige best­seller van Ronald Giphart en naar een scenario van regis­seur Robert Jan West­dijk. In de speelfilm reist power babe’ Phileine (gespeeld door Kim van Kooten) haar vriendje Max (gespeeld door Michiel Huisman) achterna naar New York. Max is acteur en heeft een rol in een inter­na­tionale uitvo­ering van het ultieme liefdes­drama Romeo en Julia. Phileine vermoedt dat Max meer geïn­ter­esseerd is in zijn tegen­speel­ster Joanne dan in haar. Dat laat de brutale Phileine niet op zich zitten. Uit jaloezie werpt ze zich eerst in de armen van Joan­ne’s vriend en vervol­gens verstoort ze de theater­voorstelling, waar­door ze alle aandacht naar zich toetrekt. Haar nieuw verworven roem brengt echter niet het geluk waar ze op hoopte: omdat Max heeft ontdekt dat Phileine hem bedrogen heeft, wil hij haar niet meer zien. Ze ontmoeten elkaar pas weer op een galafeest in New York. De film is opgenomen in Neder­land en New York.

Titel: Phileine zegt sorry
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2003

Gouden Kalf winnaar

Beste Actrice (2003)
Kim van Kooten
Beste Sound Design (2003)
Herman Pieëte (CAS)
Beste Montage (2003)
Peter Alderliesten (NCE)
Beste Camera (2003)
Bert Pot (NSC)

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Speelfilm (2003)
Frans van Gestel
Beste Production Design (2003)
Dimitri Merkoulov
Beste Acteur (2003)
Michiel Huisman
Beste Regie (2003)
Robert Jan Westdijk
Beste Scenario (2003)
Robert Jan Westdijk
Beste Lange Speelfilm (2003)
San Fu Maltha
Beste Lange Speelfilm (2003)
Jeroen Beker

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2003)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte