Monster legde vele kilometers af om Nederland te herontdekken in impressionistische beelden. Het resultaat is een deels documentair, deels gespeelde ontdekkingsreis.
Ruud Monster legde tienduizenden kilometers af om zijn vaderland Nederland te herontdekken in impressionistische beelden, die zowel het alledaagse als het onverwachte vastleggen. Het resultaat is een deels documentair, deels gespeelde ontdekkingsreis door Nederland. In vier seizoenen Nederland filmde hij commentaarloos en observerend de onafgebroken stroom verkeer, het ongewisse weer en allerlei Nederlandse gebeurtenissen.

Titel: Periodes met zon
Jaar: 1989
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.