Arabisch gesproken poli­tieke speelfilm volgt de laatste vier­en­twintig uur van Khaled en Said, twee jonge Palesti­jnse vrienden die zijn uitverkoren’ om een zelf­mo­or­daanslag te plegen in Tel Aviv.
Neder­lands-Duits-Franse co-productie is een poli­tieke speelfilm over de actuele prob­lematiek van zelf­mo­or­daanslagen in Israël. De Arabisch gesproken film gaat over de laatste vier­en­twintig uur van Khaled (Ali Suliman) en Said (Kais Nashef), twee jonge Palesti­jnse vrienden die zijn uitverkoren’ om een zelf­mo­or­daanslag te plegen in Tel Aviv. Aan de vooravond van hun geheime missie volgt de film met name Said die afscheid neemt van zijn moeder en familie, zonder dat zij het weten. Ook gaat hij nog een keer bij een meisje langs dat hij pas heeft ontmoet. In de ochtend vertrekt het tweetal met bommen onder hun nette pakken naar de gren­spost. Het plan verloopt echter niet zoals gepland als het tweetal elkaar uit het oog verliest. Hier­door worden ze gedwongen nog eens na te denken over hun bestem­ming en slaat de twijfel toe. Regis­seur Hany Abu-Assad, zelf van Palesti­jnse afkomst, draaide de film in de door Israël omsin­gelde Palesti­jnse stad Nablus op de West­o­ever en in Nazareth. Wereld­wijd was er veel belang­stelling voor de film, die inter­na­tionaal in de prijzen viel.

Titel: Paradise Now
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Beste Montage (2005)
Sander Vos (NCE)
Beste Lange Speelfilm (2005)
Bero Beyer

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2005)
Hany Abu-Assad
Beste Scenario (2005)
Hany Abu-Assad
Beste Scenario (2005)
Bero Beyer

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte