Als jochie vluchtte Shahib uit het door oorlog geteisterde Somalië naar Nederland. Na twintig jaar zonder verblijfsvergunning maakt hij de balans op in een mix van woord, muziek en performance.
Shahib woont al twintig jaar zonder verblijfsvergunning in Nederland, nadat hij op negenjarige leeftijd met zijn moeder en broertjes thuisland Somalië ontvluchtte. In deze documentaire maakt hij de balans op in een vloeiende mix van woord, muziek en performance. Regisseur en goede vriendin Marie van Vollenhoven plaatst zijn verhaal in een witte ruimte die ze voortdurend transformeert en animeert. Met het oproepen van Shahibs verloren jaren stelt de film de vraag hoe ver goede bedoelingen reiken, zowel op het vlak van vriendschap als van bureaucratie.

Credits

Producent
Sound Design
Set geluid
Visual Effects

Titel: Papieren land
Jaar: 2018
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

MaatschappijPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.