Poëtische en abstracte documentaire over het eeuwig bewegen van de natuur en de elementen, zonder begin en einde. Panta rhei: alles stroomt, alle dingen veranderen voortdurend.
'Panta rhei' - alles stroomt - is een uitspraak van de Griekse wijsgeer Heraclitus, ongeveer vijfhonderd jaar voor Christus: alle dingen veranderen voortdurend. Dit eeuwig bewegen in de natuur en haar elementen was het uitgangspunt en thema voor deze documentaire. De poëtische en abstracte documentaire bevat fraaie natuurbeelden - zand, water, wolken, bloemen, bladeren, vogels - in een ritmische montage, zonder begin en einde.

Credits

Productiebedrijf

Titel: Panta Rhei
Jaar: 1952
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 1983

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still