Twee talentvolle straatvoetballers uit een Amsterdamse volkswijk dromen van een carrière in de profvoetballerij, maar wat hen groot maakt op straat maakt hen vooralsnog te klein voor de topsport.
Bij straatvoetbal is een loepzuivere 'panna' (het door de benen spelen van de bal) de grootste vernedering van je tegenstander. Mitchell en Said, twee jongemannen uit de Amsterdamse volkswijk Geuzenveld, zijn er uiterst bedreven in. Van panna alleen kan een mens echter niet leven, daarom proberen de jongens door te stoten naar het professionele voetbal. Maar daar zitten ze niet op de eigenschappen te wachten die iemand tot een ster van de straat maken: eigenzinnigheid, wispelturigheid en opvliegendheid. Zelfbeheersing, doorzettingsvermogen en aanpassingsvermogen zijn minstens zo belangrijk. Deze met empathie gemaakte documentaire volgt Mitchell en Said op hun moeizame weg naar het betaalde voetbal. Hun omgeving komt daarbij uitgebreid aan het woord. Het contrast tussen de twee jongens is groot. Waar de ene te laks is, is de ander juist te agressief. In onze maatschappij is talent lang niet genoeg, leert Panna!

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Zeppers Film & TV

Titel: Panna!
Jaar: 2007
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still