Op het eerste oog vrolijke animatie waarin de bij velen levende angst voor clowns uitgroeit tot een heksenjacht op een aanwijsbare dader.
Geïnspireerd door de huidige sensatiedrang, complottheorieën en fake news, kijkt deze animatie naar onze huidige relatie met angst en de overhaaste conclusies die hier vaak mee gepaard gaan. Als een meisje haar teddybeer verliest tijdens het boodschappen doen, probeert een clown haar knuffel op een nogal onbeholpen manier terug te geven. Terwijl het meisje van slag raakt, trekken alle aanwezigen de gezamenlijke conclusie over wie hier de boosdoener is.

Credits

Producent
Sound Design
Productiebedrijf
ArtEZ

Titel: Panini de clown
Jaar: 2021
Duur : 3 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills